Roefelplaatsen

Al ruim 20 jaar wordt er in Nederland geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een Roefeldag kunnen kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels en organisaties in Nieuwegein en waar mogelijk actief meehelpen. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepsgroepen en werkzaamheden. Ieder jaar gaan in tientallen Nederlandse gemeenten duizenden kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan honderden bedrijven en organisaties oftewel: de Roefelplaatsen

Wie komen er Roefelen?

De Roefeldag in Nieuwegein is op woensdagmiddag 6 november 2019. Tijdens deze dag komen groepjes van 4 kinderen van groep 7 van de basisschool (9-12 jaar) met een volwassen begeleider bij u Roefelen. Er komt een groepje om 13.50 uur, 14.55 uur en 16.00 uur en de groepjes blijven 45 minuten. Daarna gaan zij verder naar de volgende Roefelplaats en ontvangt u twintig minuten later het volgende groepje. Vanzelfsprekend kunt u ook meerdere groepjes tegelijk ontvangen.

Wie regelt de Roefeldag?

De Roefeldag wordt georganiseerd door de Stichting Roefeldag Nieuwegein. U opent de deuren van uw bedrijf of instelling op die dag en u of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit. Middels een door ons verstrekte Roefelposter kunt u uw bedrijf als Roefelplaats herkenbaar maken.

Alle Roefelplaatsen zijn welkom

- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel;
- een etalagepop aankleden in een winkel;
- werken achter een computer op kantoor;
- bomen snoeien;
- ingewikkelde sommen maken op een accountantskantoor;
- dieren verzorgen bij een dierenarts;
- als vuilnisman meehelpen etc.

Publiciteit
De beste reclame? Uw Roefelactiviteit! Op onze website (www.roefeldag-nieuwegein.nl) wordt middels een 'eigen' pagina aandacht besteed aan alle deelnemende bedrijven, winkels en organisaties. En de Roefeldag zal regelmatig in het nieuws verschijnen, daar zorgen we voor. Ook de Gemeente Nieuwegein ondersteunt het Roefelen en zal hier publiciteit voor genereren.

Doet u mee?

Wilt u meedoen als Roefelplaats? Geweldig! U kunt zich aanmelden door op de button 'bedrijf aanmelden' hiernaast te drukken en uw gegevens in te vullen of door ons te mailen via info@roefeldag-nieuwegein.nl.

Vrienden van het Roefelen
Deelname aan de Roefeldag is gratis voor alle kinderen en bedrijven. Maar bedrijven, scholen en particulieren die het Roefelen een warm hart toedragen nodigen wij van harte uit om vanaf € 25,- 'Vriend van het Roefelen" te worden. Met deze bijdrage kunnen wij het Roefelen voor de kinderen kosteloos aanbieden. Als u een Vriend wil worden, mail dit dan even naar info@roefeldag-nieuwegein.nl en wij nemen direct contact met u op.

 

 

Copyright © 2019 Stichting Roefeldag Nieuwegein - - info@roefeldag-nieuwegein.nl - 030-6628012 - Alle rechten voorbehouden.